ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας

 • Το έργο σας στο πλαίσιο του eTwinning έχει κοινούς στόχους και σχεδιασμό;
 • Έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται στα τελευταία του στάδια;
 • Εσείς και οι μαθητές σας συμβάλατε σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος;
 • Εσείς και οι εταίροι σας οργανώσατε δραστηριότητες συνεργασίας;
 • Λάβατε υπόψη σας τα ζητήματα προστασίας δεδομένων και πνευματικών δικαιωμάτων;

Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ και στα πέντε παραπάνω κριτήρια, τότε μήπως να κάνετε αίτηση για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας;

Όλα τα έργα αξιολογούνται λαμβάνοντας υπόψη πέντε κριτήρια.

Για να είστε επιλέξιμοι για μια Ετικέτα Ποιότητας (εθνική ή/και ευρωπαϊκή), θα πρέπει να επιτύχετε τουλάχιστον τους κατώτερους βαθμούς που καθορίζονται στα ακόλουθα δευτερεύοντα κριτήρια: 

 • Στρατηγικές για διαδικτυακή συνεργασία μεταξύ μαθητών από τα σχολεία-εταίρους 
 • Επιλογή και χρήση ΤΠΕ (όλα τα ψηφιακά τεχνολογικά εργαλεία)
 • GDPR, πνευματικά δικαιώματα και ζητήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Πώς να κάνετε αίτηση:

 1. Συνδεθείτε στην περιοχή eTwinning στο ESEP
 2. Μεταβείτε στα Έργα
 3. Βρείτε το έργο σας και κάντε κλικ στο Υποβολή αίτησης για Ετικέτα Ποιότητας
 4. Συμπληρώστε όλα τα πεδία με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και προσκομίστε αποδεικτικά στοιχεία της εργασίας σας\

Μετά την ολοκλήρωση ενός έργου «eTwinning», οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε αυτό μπορούν να υποβάλουν αίτηση αξιολόγησης του έργου τους για την απονομή της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας, εφόσον το έργο πληροί τα κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας των «eTwinning» έργων, όπως αυτά καθορίζονται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης στον σύνδεσμο https://school-education.ec.europa.eu/el/recognition/etwinning-national-quality-label .

Κατόπιν οδηγιών της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης, απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή Ετικέτας Ποιότητας αποτελεί η χρήση του «TwinSpace» ως βασικής πλατφόρμας για την:

α. υλοποίηση των δραστηριοτήτων ενός «eTwinning» έργου

β. επικοινωνία και τη συνεργασία των εταίρων γ. καταγραφή όλων των βημάτων του έργου (σχεδιασμός–περιγραφή δραστηριοτήτων–αξιολόγηση– αντίκτυπος-ανατροφοδότηση), καθώς και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων/τελικών προϊόντων του έργου. 

γ. καταγραφή όλων των βημάτων του έργου (σχεδιασμός–περιγραφή δραστηριοτήτων–αξιολόγηση– αντίκτυπος-ανατροφοδότηση), καθώς και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων/τελικών προϊόντων του έργου.

H απονομή εθνικής ετικέτας ποιότητας δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στα Εθνικά Βραβεία «eTwinning».

Η απονομή Ετικέτας Ποιότητας αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των «eTwinning» δραστηριοτήτων που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές/τριες και οι σχολικές μονάδες.Σε ό,τι αφορά στην αίτηση για απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας σημειώνονται τα κάτωθι:

α. Η ετικέτα ποιότητας απονέμεται ατομικά στον/στην κάθε εκπαιδευτικό και για τον λόγο αυτό πρέπει να υποβάλλεται ξεχωριστή αίτηση από κάθε συμμετέχοντα στο έργο.

β. Kάθε εκπαιδευτικός μπορεί να υποβάλει προς αξιολόγηση για απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας έως και τέσσερα (4) «eTwinning» έργα. Σε περίπτωση που ένας/μία εκπαιδευτικός έχει υλοποιήσει περισσότερα των τεσσάρων (4) «eTwinning» έργα, πρέπει να επιλέξει ποια από αυτά θα υποβάλει προς αξιολόγηση.

γ. Η αίτηση αξιολόγησης για ετικέτα ποιότητας μπορεί να υποβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και έως τις 31 Ιουλίου 2024, για τα έργα των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό Εθνικών Βραβείων «eTwinning» 2024.

δ. Μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας, δεν λαμβάνεται υπόψη από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης καμία επεξεργασία/αλλαγή/προσθήκη στη σχετική αίτηση.

ε. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης για την απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας, η αίτηση θα εξετάζεται κατά την επόμενη περίοδο αξιολόγησης (Ιούνιος-Οκτώβριος 2025).

στ. Σε εθνικά έργα (με συνιδρυτές εκπαιδευτικούς από την ίδια χώρα) δεν απονέμεται η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

ζ. Οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν «Erasmus+» προγράμματα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εθνική ετικέτα ποιότητας μία φορά με την ολοκλήρωση του έργου.

Ενημερωθείτε στο έγγραφο που επισυνάπτουμε για όλα τα απαραίτητα βήματα για να υποβάλετε αίτηση για για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας: Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας eTwinning 

Ερωτήματα για ετικέτες ποιότητας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.