Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Αποτίμηση της επίδρασης των ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων eTwinning στις ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών, με το εργαλείο αναστοχαστικό εργαλείο SELFIEforTEACHERS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το DigCompEdu[1] είναι το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τις Ψηφιακές Ικανότητες των Εκπαιδευτικών που αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (διαθέσιμο στα ελληνικά). Στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, ώστε να ενσωματώνουν αποτελεσματικά τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και τη μάθηση αναπτύσσεται σε έξι περιοχές: επαγγελματική εμπλοκή, διδακτική ενίσχυση, μαθησιακοί πόροι, διδασκαλία και μάθηση, αξιολόγηση και ενδυνάμωση των μαθητών. Το πλαίσιο αναφοράς παρέχει επίσης κατευθυντήριες γραμμές για την αυτοαξιολόγηση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, υποστηρίζοντας την καινοτομία στην εκπαίδευση μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών.

Περισσότερα...

Πανευρωπαϊκό σεμινάριο για την παιδαγωγική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πάτρα 10-12 Μαίου 2024.

Πανευρωπαϊκό σεμινάριο για την παιδαγωγική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πάτρα 10-12 Μαίου 2024.

Multilateral Seminar "Applications, tools and perspectives of ΑΙ in education", for Secondary School Teachers, Patras, Greece, 10-12 May 2024"

https://www.etwinning.gr/ms2024                                    

Περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν οι ετικέτες Σχολείων eTwinning για το 2024-25!

Ανάμεσά τους 57 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα 🇬🇷! Συγχαρητήρια σε όλα τα βραβευμένα σχολεία! Μας κάνετε περήφανους/ες!
Δείτε τη λίστα με τα ελληνικά σχολεία εδώ!
Με την απονομή της ετικέτας Σχολείο eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και διευθυντών.
Τα σχολεία στα οποία απονέμεται η ετικέτα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμμετάσχουν σε ένα αναπτυξιακό ταξίδι με δραστηριότητες που μπορούν να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαδικτυακό Συνέδριο για eTwinning Σχολεία (eTwinning Schools) με θέμα: «Students in eTwinning Schools as agents of change», 29-31 Μαΐου 2024

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning προσκαλεί 10 εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε βραβευμένες με την ετικέτα eTwinning Σχολείο 2024 (eTwinning School Label) σχολικές μονάδες και 4 Διδάσκοντες/ουσες ή/και φοιτητές/τριες που ανήκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα που συμμετέχουν στη δράση  να συμμετάσχουν στο  Θεματικό Συνέδριο για eTwinning Σχολεία που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 29-31 Μαΐου 2024

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Eπιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «eTwinning Ambassadors as advocates for a whole-school approach to well-being» - Αθήνα -18 έως 20 Απριλίου 2024

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning συμμετείχε στο δια  ζώσης επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «eTwinning Ambassadors as advocates for a whole-school approach to well-being»  το οποίο διεξήχθη με επιτυχία στην Αθήνα από 18 έως 20 Απριλίου 2024.

Το σεμινάριο οργάνωσε η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης στο πλαίσιο επιμόρφωσης των πρεσβευτών eTwinning. Συμμετείχαν 100 πρεσβευτές από 42 χώρες. Την πρώτη ημέρα χαιρέτισαν η κ. Amy Burnett, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Παναγιώτης Πασσάς, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της δράσης eTwinning.

Κεντρικές ομιλήτριες ήταν η Δρ. Ηλέκτρα  Μπάδα , πολιτισμική ανθρωπολόγος, Εθνική Συντονίστρια Ευρωπαϊκού δικτύου SHE,  Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, με την εισήγηση,  «Network Understanding the whole-school approach to well-being» και η Δρ. Σταυρούλα Μπαργιώτα, Ψυχιάτρος –Ψυχοθεραπεύτρια  MD, MSc, PHD  με την εισήγηση, «Supporting educatorsvulnerability and mental health»

Το σεμινάριο υποστήριξαν με δραστηριότητα δικτύωσης και εργαστήρια μέλη του ΕΟΥ, Μαρία Βασιλοπούλου και Ναταλία  Τζίτζη και οι Πρεσβευτές, Ζωή Γάλλου,  Σταυρούλα Λαδά,  Γεωργία Μανέτα και  Μαργαρίτα Σαμουτιάν.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση – Σάββατο 13 Απριλίου 2024 – Πολυτεχνειούπολη ΕΜΠ Ζωγράφου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση, το Σάββατο 13/4/2024 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που συνδιοργάνωσαν O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, η Ελληνογερμανική Αγωγή, και ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης eTwinning, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το ΠΜΣ “ Ηλεκτρονική Μάθηση, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.