Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Δελτίο Τύπου: Τελετή Απονομής του 18ου Εθνικού διαγωνισμού

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning, στο πλαίσιο της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με θέμα «Ευημερία στο σχολείο», διοργάνωσε με επιτυχία την τελετή απονομής βραβείων του 18ου Εθνικού διαγωνισμού eTwinning, την Τρίτη 9  Απριλίου 2024, αναδεικνύοντας τους eTwinners Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης και τα πετυχημένα έργα που υλοποιούν στα σχολεία τους.  Στην τελετή βράβευσης κεντρική προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Δρ. Σταυρούλα Η. Μπαργιώτα διακεκριμένη Ψυχίατρος –Ψυχοθεραπεύτρια MD, MSc, PHD  με την εισήγηση: « Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών- πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση». Η ομιλία αυτή έχει άμεση συνάφεια και  πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο».

Την τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους  ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του ΙΤΥΕ-«Διόφαντος», κ. Δημήτρης Σερπάνος και  ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπεύθυνος της δράσης eTwinning σε Εθνικό επίπεδο και αντιπρόεδρος του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» κ. Μιχάλης Παρασκευάς, οι οποίοι παρέδωσαν και τα βραβεία στους νικητές των ειδικών κατηγοριών , ETwinning and Erasmus+ , ο κ. Σερπάνος και eTwinning και Εργαστήρια Δεξιοτήτων ο κ. Παρασκευάς. Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Χρύσα Καπράλου, Αναπληρώτρια υπεύθυνη της δράσης eTwinning σε Εθνικό επίπεδο η κ. Μαρία Βασιλοπούλου και η κ. Σοφία Κουζούλη , μέλη του  ΕΟΥ του eTwinning.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε το 1ο και 2ο βραβείο σε Ευρωπαϊκά eTwinning προγράμματα που υλοποιήθηκαν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας. Συνολικά βραβεύτηκαν τριαντα-επτά ( 37) εκπαιδευτικοί  , οι οποίες, κατά την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των Ευρωπαϊκών eTwinning προγραμμάτων τους.

Όλα τα βραβευθέντα σχολεία έλαβαν ως δώρα διακόσια (200) tablets, έντυπες βεβαιώσεις και αναμνηστικές πλακέτες, καθώς και συμμετοχή σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο/συνέδριο eTwinning 2024! Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά δώρα για τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν!

H Δρ. Σταυρούλα Η. Μπαργιώτα , με την εισήγησή της‘ Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών- πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση’  αναφέρθηκε αναλυτικά  στις αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές που εμφανίζονται συχνότερα στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών με βάση την πρόσφατη βιβλιογραφία. Δόθηκε έμφαση στην αναγνώριση  αλλά και διάκριση τους από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας της πληθυσμιακής ομάδας των εκπαιδευτικών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας webex, ενώ παράλληλα υπήρχε ζωντανή αναμετάδοση από το κανάλι του EOY eTwinning στο https://www.youtube.com/watch?v=0aIoRjzow1o

Θερμές ευχαριστίες στη Δρ Σταυρούλα Μπαργιώτα  για τη σημαντική συμβολή της στην εκδήλωση με την ομιλία της και στη μαζική συμμετοχή και παρακολούθηση της  τελετής από μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας  !

Συγχαρητήρια σε όλες τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, και καλή επιτυχία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία!

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.